جمعه ۰۷ اردیبهشت ۰۳

راهنماي خريد سرويس قابلمه

مهارت هاي زندگي براي دوج هاي جوان آموزش مهارت زندگي در خانه و خانواده در وبلاگ مهارت هاي زندگي

راهنماي خريد سرويس قابلمه

۴ بازديد

 راهنماي خريد سرويس قابلمه

يكي از دغدغه هاي مهم هر خانم خانه‌دار و نوعروس براي لوازم آشپزخانه و جهيزيه، تهيه سرويس قابلمه است.


قابلمه هاي تفلون
هرچند قابلمه‌هاي تفلون از محبوب ترين نوع قابلمه‌ها هستند، ولي در مقايسه با ساير قابلمه‌ها انتخاب چندان مطمئني نيستند. فلز سنگين كادميوم كه در اغلب آنها وجود دارد، با استفاده پي‌درپي قابلمه وارد غذا مي‌شود و احتمال ابتلا به سرطان و بيماري‌هاي ديگر را زياد مي‌كند. ظروف تفلون نچسب، نسبتا سبك، با كاربرد و شست و شوي راحت و با مصرف كمتر روغن هستند. پيشنهاد ما به شما اين است كه از تفلون هاي توليدكنندگان معتبر استفاده كنيد و در صورت آسيب، پخت غذا درون آن را متوقف كنيد.



تفلون از محبوب ترين قابلمه ها هستند، ولي در مقايسه با قابلمه ها انتخاب مطمئني نيستند


قابلمه هاي چدن
عمر طولاني و وزن بسيار بالايي دارند. براي پخت طولاني و يكنواخت مناسب اند و به حرارت بالا مقاوم اند. چدن فلزي است كه مدت زيادي گرم مي‌ماند. مطمئن شويد قابلمه‌اي كه به نام چدن خريداري مي‌كنيد فاقد آلومينيوم باشد. چدن، آلياژي از آهن است و قابلمه چدن واقعي با خراش سطحش زنگ مي‌زند. نبايد اين نكته را فراموش كرد كه سرويس قابلمه چدن گران قيمت هستند و تنوع چنداني از نظر طرح و رنگ ندارند.

نگران قديمي بودن ظروف نباشد، ما برايتان روش هايي براي تميز كردن ظروف چدني سوخته و قديمي معرفي مي كنيم!

 




قابلمه هاي استيل

از ديگر قابلمه ها بهداشتي تر بوده دوستدار سلامت اند. عمر طولاني داشته، زنگ نمي زنند و واكنشي نسبت به مواد غذايي ندارند. اما حرارت را مستقيم انتقال مي‌دهند، يعني غذا سريع تر در آن مي‌سوزد. مناسب پخت انواع خورش و غذاهاي آبدار هستند. برندهاي معتبر را استفاده كنيد كه چند لايه‌اند. اگر غذا به ته قابلمه چسبيد، با مقداري سركه يا استيل شو آن را ترميم كنيد. اين سرويس داراي قيمت مناسبي هستند.



قابلمه هاي استيل، عمر طولاني داشته، زنگ نمي زنند و واكنشي نسبت به مواد غذايي ندارند.

 راهنماي خريد سرويس قابلمه

يكي از دغدغه هاي مهم هر خانم خانه‌دار و نوعروس براي لوازم آشپزخانه و جهيزيه، تهيه سرويس قابلمه است.


قابلمه هاي تفلون
هرچند قابلمه‌هاي تفلون از محبوب ترين نوع قابلمه‌ها هستند، ولي در مقايسه با ساير قابلمه‌ها انتخاب چندان مطمئني نيستند. فلز سنگين كادميوم كه در اغلب آنها وجود دارد، با استفاده پي‌درپي قابلمه وارد غذا مي‌شود و احتمال ابتلا به سرطان و بيماري‌هاي ديگر را زياد مي‌كند. ظروف تفلون نچسب، نسبتا سبك، با كاربرد و شست و شوي راحت و با مصرف كمتر روغن هستند. پيشنهاد ما به شما اين است كه از تفلون هاي توليدكنندگان معتبر استفاده كنيد و در صورت آسيب، پخت غذا درون آن را متوقف كنيد.



تفلون از محبوب ترين قابلمه ها هستند، ولي در مقايسه با قابلمه ها انتخاب مطمئني نيستند


قابلمه هاي چدن
عمر طولاني و وزن بسيار بالايي دارند. براي پخت طولاني و يكنواخت مناسب اند و به حرارت بالا مقاوم اند. چدن فلزي است كه مدت زيادي گرم مي‌ماند. مطمئن شويد قابلمه‌اي كه به نام چدن خريداري مي‌كنيد فاقد آلومينيوم باشد. چدن، آلياژي از آهن است و قابلمه چدن واقعي با خراش سطحش زنگ مي‌زند. نبايد اين نكته را فراموش كرد كه سرويس قابلمه چدن گران قيمت هستند و تنوع چنداني از نظر طرح و رنگ ندارند.

نگران قديمي بودن ظروف نباشد، ما برايتان روش هايي براي تميز كردن ظروف چدني سوخته و قديمي معرفي مي كنيم!

 




قابلمه هاي استيل

از ديگر قابلمه ها بهداشتي تر بوده دوستدار سلامت اند. عمر طولاني داشته، زنگ نمي زنند و واكنشي نسبت به مواد غذايي ندارند. اما حرارت را مستقيم انتقال مي‌دهند، يعني غذا سريع تر در آن مي‌سوزد. مناسب پخت انواع خورش و غذاهاي آبدار هستند. برندهاي معتبر را استفاده كنيد كه چند لايه‌اند. اگر غذا به ته قابلمه چسبيد، با مقداري سركه يا استيل شو آن را ترميم كنيد. اين سرويس داراي قيمت مناسبي هستند.



قابلمه هاي استيل، عمر طولاني داشته، زنگ نمي زنند و واكنشي نسبت به مواد غذايي ندارند


قابلمه‌هاي سراميكي

اين قابلمه جديدترين انواع سرويس آشپزخانه است، داراي روكش نچسب و بدون تركيبات مضر و تا حدي مقاوم به خوردگي و خراش است. ولي بايد مراقب بود تا تكه‌هاي آن وارد غذا نشود. داراي بدنه و كف چندين لايه هستند كه لايه سراميك يكي از لايه‌هاي بدنه قابلمه است. حرارت را به خوبي پخش و منتقل مي‌كنند. قيمت نسبتاً بالايي دارند به همين دليل در استفاده از آنها بايد كمي دقت بيشتري كنيد.



قابلمه سراميكي جديدترين نوع سرويس آشپزخانه است


قابلمه‌هاي گرانيتي
در بين پوشش هاي نچسب، گرانيت از همه بادوام تر و سخت تر است. گرانيت يا سنگ خارا به دليل جنس خود، گرما را نگه داشته و غذا در آن ديرتر از ظروف معمولي مي‌سوزد. تميز كردن گرانيت بسيار ساده است. به دليل نچسب بودن مصرف روغن را كاهش مي‌دهد. چون گرانيت ماده اي طبيعي است، طعم غذا را تغيير نمي‌دهد.

جنس هاي ديگري از سرويس قابلمه هم وجود دارند كه بيشتر توسط برندهاي متفرقه توليد مي‌شوند. اين نوع از ظروف پخت و پز كه مصارف خاصي دارند و امروزه كمتر استفاده مي‌شوند را هم برايتان معرفي مي كنيم:

 


در بين پوشش هاي نچسب، گرانيت از همه بادوام تر و سخت تر است


قابلمه هاي آلومينيومي
برخلاف تصور بيشتر محصولات مشابهي كه در بازار مي‌بينيد بيشتر از جنس آلومينيوم است و نه فلز روي! فلز روي براي قابلمه مناسب است ولي كمتر يافت مي‌شود. آلومينيوم براي سلامت انسان ضرر دارند. نگهداري و پخت مواد غذايي اسيدي مانند آبليمو، آبغوره، سركه و شور در اين ظروف، موجب خروج آلومينيوم و ورود آن به غذا مي‌شود كه بيماري و مشكلات بسياري را به وجود مي آورد. قابلمه‌هاي آلومينيومي ارزان و با وزني سبك هستند.
حرارت در اين قابلمه‌ها به شكل يكنواخت و سريع پخش مي‌شود. حساسيت آن به ضربه باعث مي‌شود كه سريع فرمش تغيير كند.

 



فلز روي براي قابلمه مناسب است ولي كمتر يافت مي‌شود، آلومينيوم براي سلامت انسان ضرر دارند


قابلمه هاي مسي
حرارت را به خوبي و يكسان پخش مي كنند. مس قرمز در معرض هوا اكسيد مي‌شود و حالت سبز رنگ مي گيرد و در اين صورت براي سلامت مضر است. اغلب داخل مس با فلزي ديگر پوشانده مي‌شود تا مس به داخل غذا وارد نشود. مس با مواد غذايي اسيدي و شور واكنش نشان مي‌دهد و طعم غذا را تغيير مي‌دهد.


جالب است بدانيد كه اين نوع قابلمه در بازار به شكل كيلويي فروخته مي‌شود و كار دست هنرمندان ايراني است. البته برندهاي ديگري هم سرويس هاي قابلمه با اين جنس عرضه كرده اند ولي قطعا كار دست چيز ديگر است!



قابلمه هاي مسي، حرارت را به خوبي و يكسان پخش مي كنند


قابلمه هاي شيشه اي
ظروف پخت شيشه اي يا اصطلاحاً پيركس، يكي از بهترين ظروف پخت و پز هستند. اگر اين ظروف بي‌رنگ باشند سالم‌ترين انتخاب براي طبخ غذا هستند و به علت اينكه درون آنها كاملا ديده مي شود، حس خاصي را به آشپزخانه مي‌دهد. تا زماني كه اين ظروف ضربه‌ محكم نخورد و شوك دمايي به آن وارد نشود، مقاوم هستند. در مدل هاي جديدتر حرارت بالا را تحمل مي‌كنند.

 



ظروف پخت شيشه اي يا اصطلاحاً پيركس، يكي از بهترين ظروف پخت و پز هستند


قابلمه هاي لعابي
روكش‌ لعابي اغلب روي ظروفي سراميكي يا چدن كشيده مي‌شود. طول عمر روكش لعابي محدود است و بر اثر ضربه و نوسان حرارتي از بين مي‌رود. اين نوع ظروف براي گرم كردن كنسرو و قوطي‌ها، پخت غذاهاي آبدار و يا نگهداري غذا در فريزر استفاده مي‌شوند.

 



ظروف لعابي براي گرم كردن كنسرو و پخت غذاهاي آبدار و يا نگهداري غذا در فريزر استفاده مي‌شوند

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.